8. mai, 2017

Sodalitt

Sodalitt er et relativt sjeldent mineral som kan opptre i mange forskjellige farger, men er hovedsakelig en mørk blå stein med hvite striper.

Dette er en fin meditasjons stein, og er regnet for å være steinenes "tenker" da den styrker tankenes fornuft, logikk og intelligens.  Stenen sies å være en riktig igangsetter-stein som gir krefter og overskudd.Og når den brukes "bevisst" kan den fremheve visdom.

Den er svært god til healing spesielt på følelses relaterte sykdommer eller plager som er relatert til nervøsitet, sinne, frykt og stress.

Chakra: 5 og 6
 
Virkeområder: Sodalitten virker for mange beroligende - Den skaper fred - Bedrer kommunikasjon - Reduserer angst og stimulerer til å overvinne frykt og skyldfølelse - Balanserer de maskuline og de feminine energiene. - Brukes til healing og meditasjon -  Øker fysisk utholdenhet - Kan hjelpe til å fremme søvn -  Skaper harmoni mellom det bevisste og det underbevisste. - Bedrer vår indre harmoni og gjør oss mindre sensitiv/reaktiv - Hjelper oss å komme i kontakt med intuisjonen vår, vårt indre lys og indre visdom.
 
Fysiske plager og sykdommer: God for halsproblemer, sykdom i bukspyttkjertelen, og antas å være godt egnet mot alle slags blokkeringer i nese og pannebenshulen - Hjelper også mot hevelser og muskelspenninger - I tillegg har den god virkning mot sjøsyke og reisesyke og sies å være uvurderlig for alle som har hatt en bad tripp i følge Joy Garder.
 
Spirituelle virkeområder: Sodalitten hjelper til å forbinde det logiske med det spirituelle både i individet og i kultursamfunnene - Er jordbindende - Øker vår åndelig bevissthet.
 
Vil igjen presisere at krystallene og stenene kan virke ulikt på hver og en av oss. Så det som virker på noen trenger langt ifra og virke på alle.