31. mai, 2017

Karneol

Hei vakre sjel.

Da vil jeg få lov til å si tusen takk til min gode venninne og kollega Karin for hennes flotte innsiktsfulle bidrag om stenen Karneol <3

KARNEOL/Carnelian

Karneol tilhører kvartsgruppen og er en agat som anses å være en høyt utviklet steinart. Den er en oransjefarget stein med gulrøde til den blodrøde varietet av kalsedon, en kryptokrystallinsk form av silika, som består av en fin sammenvoksing av mineralene kvarts og moganitt.

Karneol er en kraftig chakra stein. Den øker din fysiske energi, konsentrasjon, personlige autoritet og kreative skapertrang, samt bedrer din kontakt med naturen og er beroligende.

Karneol er bra til meditasjons og en meget god kvinne sten og har fantastisk mange gode egenskaper.

Chakra: 2, 4, 5 og 7.

Virkeområde:

Får frem sannheten i enhver situasjon og hjelper deg å ytre din mening. Beskytter mot dårlig innflytelse. Fremmer spontanitet og intuisjon, samt øker konsentrasjonsevnen og holder deg i nåtiden. Med sin solenergi gir den ny vitalitet og livsglede styrker kroppens energistrømning, øker arbeidsgleden og hjelper oss å gjøre det vi drømmer om.
Mentalt styrken den din analytiske evner så du ser mer helhetlig og evner å være rasjonell. Gir hjelp ut av selvundertrykkelse, evnen til å glede seg over seg selv, dveling ved fortid og kan være til hjelp mot seksuelle ubalanser.

Karneol regnes for å være en god meditasjonstein, gir styrke til å være i meditasjonen til du får svar.

Den er spesielt egnet for kvinner og har en kraftig virkning på det sakrale chakra.

Fysisk påvirkning:

Fysisk har karneol blitt brukt til å lege sår som ikke vil gro, hudsykdommer, revmatisme, nyrestein og andre nyreproblemer. Det sies at denne steinen vil hjelpe til med å rense leveren (hold/maser over) og blodet, dermed oppstår mer fysiskenergi. Steinen bidrar til dannelse av nye blodceller, og det sies at de med blødninger av forskjellige slag vil reagere positivt på behandlingen med den.
Sliter du med candida, glutenintoleranse eller cøliaki roer
karneol fordøyelsen, og gir energi tilbake til en sliten kropp. Legg den på spente muskler mellom skulderbladene og på skuldrene og nakken. Bruk den sammen med månestein for økt fruktbarhet. Ved magesmerter i nedre del av magen/underliv er denne stenen bra å bruke.
Under graviditet ved smerter når barnet vokser, vil denne stenen være til stor hjelp. (Plassers på skambenet i 20 minutter daglig for å oppnå effekt).

Spirituelle virkning:

Spirituelt hjelper den med å åpne det sakrale chakra og å være i nuet. Ifølge gamle indiske håndskrifter bringer karneol ro til dine chakraer. Bukes den sammen med Lapis lazuli åpnes det opp for å materialisere den fantastiske gudommelige energien din. Karneolen kan brukes i ritualer som omfatter beskyttelse.

I kjærlighet KJR