21. jun, 2017

Rensing av krystaller og stener

 

Da krystallene og steinene tar til seg/ inn energier fra menneskene rundt seg bør de renses med jevne mellomrom. Dette fordi at krystallene og steinene vi kjøper eller får, vil inneholde energiavtrykk fra alle som har håndtert dem før oss om de ikke renses.

Ved å rense krystallene og steinene før bruk vil de kunne fungere på sin høyeste vibrasjon og være mest mulig nøytral uten vibrasjoner eller følelsesmessige forhold og energier fra alle andre. Dette vil være positivt for deg da effekten dere imellom vil bedres.  

 

Det finnes mange og varierte måter å rense våre krystaller og steiner på, men viktigst av alt er at vi behandler dem med ydmykhet og respekt.

Dette kan vi gjøre ved å blant annet rense dem jevnlig og la dem ligge i sollys eller måneskinn innimellom.

 

Jeg vil her få lov til å presentere et par ulike måter som du kan rense krystallene og steinene på.

 

- Skyll krystallen eller steinen i kaldt rennende vann.

Forestill deg eller visualiser da at vannet skyller av alle de tunge energiene.           Fortsett med dette helt til du føler at de tunge energiene er borte.

Føler du etter denne behandlingen for å rense dem enda mere, kan du ha litt havsalt i vann og bløte krystallene i denne blandingen så lenge du føler at det trengs. Ca ½ time. Skyll så i rennende vann.

 

Obs husk at enkelte krystaller er mere ømtålig for vann enn andre så sjekk først ut om din/dine er en av dem som ikke bør renses på denne måten.

- En annen måte og rense dem på er å grave dem ned i jorden og la de ligge til du føler for å ta de opp igjen. Skyll de så i rennende vann.

 

- Det siste renselses verktøy jeg vil presentere denne gang er den enkleste av dem alle.  Du kan her rense steinen ved å legge den oppe på, eller sammen med en bergkrystall eller andre renselses steiner.

 

Så kommer det store omtalte spørsmålet omkring renselsen. Hvor ofte bør man rense steinene og krystallene?

 

Når du først har fått krystallene og steinene på plass der hvor du ønsker å ha dem vil jeg ut fra dette se hvor ofte behovet for rensing av krystallene og steinene er.  

Da det er stor uenighet omkring dette temaet vil jeg anbefale deg å først og fremst lytte til din intuisjon.

Vi har likevel her valgt å gi deg en liten pekepinn på hvor ofte dette bør gjøres dersom du synes dette er vanskelig.

Noen velger å rense dem daglig, mens andre velger å rense dem ukentlig, hver 14 dag, eller månedlig, avhengig av hvor mye/hvordan de har brukt dem.

- Bruker du dem til privat bruk vil jeg ta hensyn til hvor positiv eller negativ livssituasjon jeg er i.

- Føles livet veldig turbulent og jeg omgås mye negative energier vil jeg velge å rense dem oftere enn når livet føles godt og harmonisk.

- Bruker du krystallsmykker daglig bør de renses ukentlig eller månedlig. Men igjen vil jeg anbefale deg å lytte til din intuisjon.

- Hvis du bruker krystaller til healing anbefales det å rense dem etter hver behandling eller daglig.   

 

Selv mener jeg det beste er at du renser dine steiner og krystaller når du føler at det trengs. Så stol på deg selv og bruk din intuisjon.

 

Lykke til og kos deg sammen med steinene og krystallene.

Kommentarer

08.01.2020 17:56

Monica Havn

Så hyggelig at den kunne være til hjelp <3

08.01.2020 14:32

AnneCath

Så nyttig å lese dette❤️Tusen takk!