28. jun, 2017

Jaspis

Hei vakre sjel <3

Da har jeg nok en gang vært så heldig å få min kollega og hjertevenn til å skrive et innlegg for meg, og denne gangen har hun tatt for seg den vakre stenen Jaspis. <3

Jaspis finnes på hele jorden, men er spesielt utbredt i Santa Clara i California. Det finnes mange forskjellige jaspisarter og navnene deres variere fra de forskjellige landene rundt omkring i verden.

Denne stenen er svært dynamisk og skaper en fri energistrøm i hele kroppen og balanserer Jing og Yang. Den er også bra for så vel psykisk som fysisk smerte.

Rød Jaspis regnes for å være en av de mest fysisk healende steinene og gir beskyttelse og kan bedre vår helse og skjønnhet. I tillegg har den sterke jordings evner.

Chakra: 1 og 2

Virkeomåde:

Da Jaspis har mange forskjellige steiner har jeg valgt å skrive en generell beskrivelse som dekker dem alle.

Jaspis egenskaper er generelt defensive og returnerer negative energier. Den er kjent for å beskytte oss mot elektromagnetisk stråling og miljøforurensning. Er du overfølsom kan dette være riktig stein for deg. Den jobber med balanse på alle nivåer.

Jaspis oppmuntrer deg til ærlighet og gir mot til å takle problemer. Den vekker ansvarsbevisstheten og arbeidskapasiteten og befrir oss for skyldfølelse.

Jaspis er en stein som gir kvikk tankegang og fremmer de organisatoriske evnene. Steinen stimulerer også fantasien og forvandler ideer til handling. Det sies den forlenger seksuell nytelse og gir oss trygghet på vår egen seksualitet. Den støtter kropp og sjel under langvarig sykdom og tilfører den masse energi.

Fysisk påvirkning:

Rød Jaspis brukes mot urinveislidelser, kvalme, mage-tarm og endetarm lidelser, blodforgiftninger, infeksjoner og underlivssmerter, menstruasjons smerter, for føttene,blodomløpet generelt og kraftige blødninger. Den har en meget god innflytelse på balanseevnen, og dermed på svimmelhet og koordinasjonsevnen.

Balanse på alle nivåer er den form for healing rød Jaspis kan tilby oss.Den skaper fri energistrøm i hele systemet, og har i noen tilfeller visst seg å ha særdeles positiv effekt på epilepsi. Den hjelper mot seksuelle ubalanser, og gir oss trygghet i den seksualitet vi har valgt, og mot til å leve med den.

Det sies at om man legge Jaspis over et smertende sted, kan stenen trekke sykdommen ut av kroppen. 

Jaspis regnes også for å være en beskyttelses sten for den gravide kvinne.Den forbereder henne på å gå gjennom fødselen og siden ofre sin egen egoisme, til fordel for barnets behov. Samtidig renser Jaspis blodet, som bringer næring til barnet.

Spirituell virkning:

Det sies at dette er den mest effektive energisteinen som stimulerer sjamaniske reiser. Den er en god healingstein, gir balanse mellom chakraen og er aura rensende. Stimulerer rotchakraet, forbindelsen til jordens vibrasjoner og forståelse av naturen.

KJR <3